Julhälsning från Socialdemokraterna i Alingsås

Julen är äntligen här och nu när detta märkliga år börjar lida mot sitt slut ställer vi vårt hopp till att nästa år faktiskt blir bättre än corona-året 2020.

Nyheten om att det äntligen kommit ett vaccin och att samtliga svenskar ska bli vaccinerade kostnadsfritt innebär en viss vändning som gör att vi kan fortsätta hålla i och hålla ut. Vi ska följa restriktionerna med hänsyn till våra nära och kära och för grannen eller de medmänniskor vi träffar i affären. Men vi ska framför allt hålla i och hålla ut för alla de som jobbar inom vården, omsorgen, skolor och andra samhällsviktiga yrken. För alla de löntagare som sliter och kämpar mot pandemin. För att varje antal färre sjuka kan innebära en lite mindre belastning för vården just nu.

I förra valrörelsen gick vi till val under parollen ”Ett starkare samhälle – ett tryggare Sverige”. Det har aldrig varit tydligare att när en global pandemi slår till med full kraft tjänar samtliga av samhällets invånare på en robust sjukvård, att vi har sparat i ladorna för att dämpa lågkonjunkturen och minska arbetslösheten samt att vi har skattefinansierade samhällsresurser och institutioner med uppgift att lösa de svåra uppgifter vi ställs inför!

I det starka samhället behöver vi samarbeta. För Alingsås del har det märkts i ett politiskt år präglat av politiskt samförstånd och borgfred. Alingsås samtliga partier har gått samman för att bekämpa en gemensam fiende. Vårt lokalsamhälle har dessutom präglats av solidaritet och frivilliga insatser från såväl enskilda individer, föreningslivet som från näringslivet.

Det här året har inneburit många digitala möten men nästa år hoppas vi få träffa Alingsåsarna på gator, torg och i bostadsområden. Det är ju trots allt valår nästa år, söndag den 19 september är det kyrkoval.

En fin sak med julen är att vi fokuserar på andra – det som gör en annan människa glad. Julen är också en tid för tacksamhet. Vi vill avsluta denna julhälsning med att rikta ett särskilt tack till Er alla som arbetar under jul och nyår så att vi andra kan vara trygga, alla ni som arbetar i vården, omsorgen, transporter och i affären. Under julen kommer vi att tänka på alla de som insjuknat under året och de familjer som förlorat en närstående.

Med hopp om ljusare tider vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med vänlig hälsning,
Socialdemokraterna i Alingsås

facebook Twitter Email